szerző:
hvg.hu

Szeptember óta bujkált Spanyolországban az a magyar származású szerb állampolgárságú férfi, aki több gyilkosságot is elkövetett, mielőtt a héten elfogták.

Szerdán fogták el Spanyolországban azt a szabadkai magyart, aki korábban Olaszországban két embert megölt, majd Spanyolországban is két rendőrt, valamint egy gazdálkodót lőtt agyon.

A férfit Olaszországban "Igor, az orosz" néven is emlegették, mivel Igor Vaclavic álnevet használt, de valójában egy szabadkai magyarról, Fehér Norbertről van szó. A Repubblica azt írja, az olasz hatóságok komolyan Igorként ismerték a férfit, iilyen névvel is ült börtönben, sőt amikor egy alkalommal Szerbia arról érdeklődött az olaszoknál, hogy nincs-e náluk őrizetben bizonyos Fehér Norbert, az olaszok nemmel válaszoltak. Az olasz börtönben pedig Ezékiel néven ismerték rabtársai, így hívatta magát.

A 41 éves Fehér tavasszal Bologna közelében követett el gyilkosságokat, ekkor adtak ki ellene elfogatóparancsot, óriási hajsza indult utána, de nem sikerült elfogni.

A Corriere.it most azt írja, Fehér szeptember óta tartózkodott Spanyolországban. Szerdán fogták el, miután a hármas gyilkosság után menekülés közben Cantavieja településnél balesetet szenvedett az áldozatától ellopott pick-uppal, és eszméletét vesztette. A hírek szerint Fehért gyanúsítják egy december 5-i, Albalate-ban történt lövöldözésért is, amelyben ketten megsebesültek. A hatóságok szerint a Valencia és Aragona közötti zónában bújkált, ahol több gazdálkodó is lopásokról számolt be az utóbbi időben.

A férfit vasárnap reggel bíróság hallgatta meg. A nyomozók szeretnék tudni, hogy Fehér milyen segítséggel hagyta el Olaszországot, kik segíthettek neki, kikkel állt kapcsolatban. A Corriere szerint Franciaországban, Ausztriában, Spanyolországban, Szerbiában, Magyarországon és Olaszországban is lehettek segítői. Egyikük, egy korábbi cellatárs Luigi Scrima azt közölte, ő mindent megtett, hogy segítse a nyomozóhatóságot.

Elfogásakor négy pisztolyt találtak nála. A bolognai ügyészség már kérte kiadatását, a lapok szerint Fehér készen áll arra, hogy kiadják Olaszországnak és ott állítsák bíróság elé. 

A férfiról letartóztatása után egy fotót is közölt a Wikilao oldal Twitter-profilja:

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!