szerző:
hvg.hu

A beteg állapotát rontotta volna, ha a lépcsőn viszik le.

Vasárnap éjszaka egy tűzoltósági emelőkosaras kocsival vittek le egy beteget a mentők Szegeden - számolt be az Országos Mentőszolgálat a facebook-oldalán.

Mint írják, a mentők egy kritikus állapotú beteghez mentek ki egy szegedi panelház 10. emeletére. A beteg szállításához a lift túlságosan szűk volt, a lépcsőházban pedig sokáig tartott volna levinni, ráadásul a beteg állapotát is tovább rontotta volna, ha a lépcsőn viszik le.

Az épület előtt viszont elegendő hely volt ahhoz, hogy a tűzoltók emelőkosaras kocsija letalpaljon, ezért a mentők a Katasztrófavédelem segítségét kérték. Az emelőkosaras kocsival végól kellő kíméletességgel sikerült a beteget lehozni a magasból, akit ezután stabil, de továbbra is súlyos állapotban vittek kórházba.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!