szerző:
hvg.hu

Megszüntette a Fővárosi Ítélőtábla az adócsalással és rendőrök megvesztegetésével is vádolt Vizoviczki László házi őrizetét.

A Pesti Srácok azt írja, Vizoviczkival szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el, erről a táblabíróság sajtóosztálya tájékoztatta a lapot. Vizoviczkit áprilisban ítélte hét év börtönre és 600 millió forintos vagyonelkobzásra felbujtóként, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt első fokon a Fővárosi Törvényszék.

Az akkori vád szerint a milliárdos vállalkozóa 2000-es évek közepére több éjszakai szórakozóhelyen szerzett befolyást Budapesten, legális, valamint illegális eszközökkel átvette több mulató, illetve több, a Hajógyári-sziget területén található vendéglátóipari egység üzemeltetését. Vizoviczki végig tagadta bűnösségét és ártatlannak vallotta magát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!