szerző:
MTI

Az ellenzéki párt szerint a tao-program torz és korrupt sportfinanszírozás.

Az Együtt szerint a tao-program torz és korrupt sportfinanszírozás: a pártpolitikai befolyás számít, nem pedig a teljesítmény. Az ellenzéki párt közleménye szerint jól bizonyítja ezt az is, hogy miközben indoklás szerint Mészáros Lőrinc felcsúti fociakadémiájának az NB I.-es játékosok nevelése a feladata, addig a statisztikák alapján a Puskásban játszottak a legkevesebbet a fiatalok. Ha a tao-rendszer indulása óta elszórt százmilliárdokat az egészségügyre, vagy az oktatásra fordította volna a kormány, a párt szerint mára kezelni lehetett volna azoknak egyre súlyosabb problémáit.

"Több mint ötmilliárdos tao-támogatást hívhat le a felcsúti akadémia – számolt be a g7.hu. Kétmilliárd forintból épülhet szálló, kétszáz millióból kondipark, de még konyhatechnológiára is szánnak 70 milliót. Ebből a közpénztámogatásból tíz kommunikációs munkatárs fizetését is finanszírozzák, miközben a szöveges indoklást azzal kezdik, legfontosabb feladatuk az NB I.-es játékosok nevelése. Ehhez képest a statisztikák szerint a Puskásban játszottak a legkevesebbet a fiatalok az ősszel.

Jól látható módon a tao-program torz és korrupt sportfinanszírozás: a pártpolitikai befolyás számít, nem pedig a teljesítmény. Az utánpótlás-nevelés Felcsúton csődöt mondott, a saját csapat nem játszatja a fiatalokat, csak a pazarlás és a milliárdos légvárépítés folyik. Nyilvánvaló, hogy a tao-támogatások rendszere semmi másra nem szolgál, minthogy a közpénzeket el lehessen tüntetni, azok kikerüljenek az ellenőrzés alól és magánszemélyek zsebét tömjék a fideszes szívességkereskedelem részeként" – olvasható az Együtt közleményében.

A párt ezért a tao-program megszüntetését követeli: "A korrupcióval és a perverz újraelosztással több kárt okoz, mint hasznot. A mai magyar költségvetés nem engedheti meg, hogy százmilliárdokat vonjanak ki a közteherviselés alól."

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!