szerző:
hvg.hu

Szerdán még kisüthet kicsit a nap, délutántól aztán felhők jönnek. Csütörtökön főleg keleten és a középső tájakon várható havazás.

Szerdán a Nyugat-Dunántúlon és a keleti országrészben felhős lesz az ég. A legtöbb napsütés a középső országrészben várható, de délután már ott is lehetnek felhősebb időszakok. A Nyugat-Dunántúlon és kora délutántól északkeleten, keleten elszórtan valószínű hószállingózás, gyenge havazás. Többnyire mérsékelt marad a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között várható.

Csütörtök déltől északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és késő délután már országszerte nagyrészt borult időre számíthatunk. Déltől északnyugaton, északon, késő délutántól délen is többfelé várható csapadék: keleten hó, a középső tájakon hó, havas eső, nyugaton egyre inkább havas eső, eső. A szél nagy területen megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali -1, -6 fokról mindössze -1, +4 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken már csak helyenként alakulhat ki kisebb eső, néhol havas eső, majd estétől észak felől jöhet újra csapadék. A szél többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 8 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

©