szerző:
hvg.hu

Néhány csípős megjegyzés kíséretében osztotta meg Facebook-oldalán Botka László a Magyar Nemzet cikkét arról, hogy Szita Károly kaposvári polgármester a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökeként összefogást hirdetett a polgármesterek között az illegális bevándorlással kapcsolatos hírek miatt.

„Szita Károly. Mindig szeretett írni. Most levelet, régebben jelentést. Most migránsokról, régebben a hozzátartozóiról. Jelenleg a Fidesznek dolgozik” – írta Botka László kedd este a Facebookon Szita Károlyról.

Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az elmúlt hetekben az illegális bevándorlással kapcsolatos hírek miatt a polgármestereknek össze kell fogniuk a településeikre leselkedő veszély ellen. A fideszes politikus levélben kereste meg polgármester kollégáit, és kérte: találkozzanak a következő év első felében, hogy el tudják hárítani azt a veszélyt, amely a településeik polgáraira szerinte leselkedik. Legutóbb egy évvel ezelőtt a polgármesterek 80 százaléka közös nyilatkozatban utasította el a kötelező betelepítési kvótákat – emlékeztetett.

Az MJVSZ elnöke aggodalomra okot adó hírnek nevezte, hogy Brüsszel továbbra sem tett le a kötelező betelepítésről, nemrég olyan határozatot hozott az Európai Parlament, hogy civil szervezeteknek óriási szerepet szán a bevándorlás szervezésében, továbbá Soros György több százezer dollárt ad migrációs elképzeléseinek propagálására.

A sajtótájékoztatón megkérdezte a Magyar Nemzet Szita Károlyt, miért riogatnak azzal, hogy a kipécézett civilek bevándorlással kapcsolatos programot hajtanak végre, amikor beszámolóikban ennek nincs nyoma. Szita Károly erre azt mondta, hogy „jobb félni, mint megijedni”, és ha beigazolódik, hogy a szervezet csak ételt oszt, és azt a karitatív tevékenységet végzi, amelyet korábban, a város is támogatni fogja.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!