szerző:
hvg.hu

Korábban úgy tűnt, szombaton lehet némi havazás. Most már mást mond a meteorológia.

Az Időkép hétfőn élesítette fehérkarácsony-előrejelzését, amely szerint most tovább csökkent a valószínűsége annak, hogy december 24-én este több magyar nagyvárosban is mérhető hóréteg alakuljon ki.

A meteorológusok szerint csütörtökön többfelé várható csapadék: keleten, északkeleten végig havazni fog, máshol azonban nyugat felől egyre inkább havas esőbe, esőbe megy át.

Pénteken és szombaton elszórtan lehet egy-egy zápor, a hegyekben és északkeleten, keleten hózápor, majd 24-én hajnalban egy melegfront hozhat keletre, északkeletre kisebb esőt, ónos esőt.

Napközben jelentősen megenyhül az idő, így a fehér karácsony hazánk nagy részén elmarad, legfeljebb a magasabb hegycsúcsokon és az északkeleti határ mentén boríthatja néhol hó a tájat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!