szerző:
hvg.hu

Az előző napokhoz képest enyhébb idő kezdődik pénteken, majd szombaton hullhat ugyan egy kis hó a hegyekben és a Tiszántúlon, de nem valószínű, hogy vastag hótakaró alakul ki. És ez várhatóan így is marad a karácsonyi időszakban.

Pénteken közepesen és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, több-kevesebb napsütésre számíthatunk. A Nyírségben fordulhat elő vegyes halmazállapotú csapadék. Az északnyugatira forduló szelet több helyen élénk, néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 8 fok között valószínű, de északkeleten ennél hűvösebb lesz.

Szombaton kezdetben erősen és gyengébben felhős területek egyaránt lesznek, majd délután egyre több felhő érkezik fölénk. Reggel a Tiszántúlon lehet helyenként havas eső, hó, napközben néhol alakul ki zápor, a hegyekben hózápor. A szelet sokfelé erős lökések kísérik. A hajnali -4, +4 fokról 2, 7 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk, az ország nagy részén többórás napsütés várható. Inkább csak reggel, délelőtt, és főként keleten alakulhat ki helyenként kisebb eső. Az északnyugati, nyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A csúcshőmérséklet 6 és 11 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

©