szerző:
hvg.hu

Túlnyomóan borult idő lesz, csupán a Dunától keletre lehet időnként vékonyabb a felhőtakaró az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Nyugat felől egyre többfelé ered el az eső, amelyet a Dunántúlon és a főváros környékén késő délutántól havas eső vált fel; a magasabban fekvő helyeken, illetve estefelé már síkvidéken is havazhat. Ugyanakkor délután délen, valamint az ország középső harmadában helyenként zivatar is kialakulhat.

A déli, délkeleti szelet többfelé erős, a Kisalföldön és a Dél-Alföldön viharos lökések kísérhetik, majd a szél a Dunántúlon északnyugatira fordul, és továbbra is erős marad.

A csúcshőmérséklet 5 és 13 fok között valószínű, de a Dunántúl északi és nyugati részén már délelőtt csökkenni kezd a hőmérséklet. Késő estére 0 és +8 fok közé hűl le a levegő.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!