szerző:
hvg.hu

Ezek nyilván továbbra is gyermekbetegségek.

Magasan vezetik a járműhiba-statisztikát a 3-as metró vonalán közlekedő orosz metrószerelvények – derül ki abból az adatsorból, amelyet a Közlekedő Tömeg Egyesület kért ki közérdekűadat-igényléssel a BKV-tól.

A 2017. március 20. és október 30. közötti időszakban a 2-es és 4-es vonalon közlekedő, a járműpark 44 százalékát kitevő Alstom szerelvények produkálták a menetkimaradással járó hibák 23 százalékát.

A földalatti szerelvények a járműpark 24 százalékát jelentik, ezeknél jelentkezett a hibák 21 százaléka.

A maradék 32 százalékot jelentő, a 3-as vonalon járó orosz szerelvények pedig a hibák 55 százalékáért felelnek.

A statisztikákat közreadó Index megjegyezte: az orosz szerelvényeken belül az első hét hónap adatai alapján mindegy, hogy felújított vagy régi járműről van szó, a hibaarány ugyanolyan rossz.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!