szerző:
hvg.hu

Besegítene az ellenzéki összefogásba és egy közös kormányprogram megírásába egy frissen alapított csoport, aminek ismert bal- és jobboldali közszereplők a tagjai. A Válasszunk! 2018 tagjai között van Bod Péter Ákos volt jegybankelnök, Andor László korábbi uniós biztos és Holoda Attila, az Orbán-kormány egykori energetikai államtitkára is.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

A hírről a 168 Óra írt először, a lapnak Balázs Péter, akinek a neve korábban balos miniszterelnök-jelöltként is felmerült, azt mondta, megvan a szellemi kapacitásuk arra, hogy kormányzati programot is írjanak, de egyelőre közös választási minimumprogram kidolgozásában segítenének. A volt külügyminiszter elmondása szerint a csoport a pártok programjait segítené összefésülni.

Balázs jó jelöltnek tartja Karácsony Gergelyt, mivel van önkormányzati és parlamenti tapasztalata, ráadásul népszerű személyiség. Ő maga közvetítőként szerepet vállalna abban, hogy egymásra találjanak az ellenzéki szervezetek.

Egy 24.hu-nak adott interjúban pedig úgy fogalmazott a közállapotokról, hogy

A magyar politikában most két előadást lát az ember. Az egyik egy szörnyen hamis bábszínház, amit Orbán Viktor ad elő, és arról szól, hogy támadják Magyarországot. Álkonfliktusokat próbál kampánytémaként eladni. Ezeknek egy része egyszerűen nem igaz, más része ugyan létezik, de nem ilyen méretben, vagy ilyen módon. A második előadás arról szól, hogy ebből az aránytalan, meghamisított választási rendszerből az első fordulót kiiktatták, ezért a kisebb pártok nem tudják hitelesen megmérni a támogatottságukat. Az ellenzéki oldalon most 10-12 párt szerepel a politika színpadán. Azok, amelyek egy százalék körül mozognak, szembekerültek azzal, hogy ők bizony nem fognak bekerülni az Országgyűlésbe, és kezdenek felkéredzkedni a nagyok szekerére.

Karácsony Gergely már december közepén azt mondta, februárban árnyékkormányt akar felállítani. Szeretne egy tanácsadó testületet is, amelynek az ellenzék sokszínűségét kell felmutatnia.

Az RTL Klub Híradója is foglalkozott az üggyel, tudósításukból kiderül, hogy az MSZP és a DK kész az egyeztetésre. A Fidesz szerint kampányfogásról van szó:

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.