szerző:
hvg.hu

A Szolnokon sérülten talált német juhászkutyát egy budaörsi menhely fogadta be.

Ahogy korábban hírt adtunk róla, a szolnoki rendőrök és egy állatvédő segített annak a kutyának, amelyet sérült manccsal találtak meg újév hajnalán. Az RTL Klub Híradója szerint az ebet az Állat- és Természetvédők Budaörsi Egyesületének tagjai hozták el Szolnokról, és vitték állatorvoshoz. Az állat sérült mancsát amputálni kellett.

A műtét, a gyógyulás és a műtét, a gyógyulás és később a protézis költségeit a menhely állja a személyi jövedelemadó 1 százalékos felajánlásaiból és az önkormányzattól kapott támogatásból.

Mivel a kutyában nem volt chip, a gazdája pedig nem került elő, az állatvédők - akik Évának nevezték el - felépülése után örökbe szeretnék adni. 

Hiába a figyelmeztetés, idén is kutyák százai rohantak világgá szilveszterkor a tűzijátékok miatt. Telt házzal működnek szilveszter után az állatmenhelyek. Szekszárdon egy kutya menekülés közben felakadt egy kerítésre a nyakörvénél fogva, és megfulladt. Ügyében a rendőrség állatkínzás miatt indított eljárást.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Gergely Zsófia Itthon

Új trend: idén vonaton menekültek a petárdától rettegő kutyák

Több ebet is vonatról kellett leszedni idén, volt olyan vidéki gazdi, aki el sem akarta hinni, hogy Budapestről kell hazahozni az odáig menekülő állatát. Összességében viszont valamivel jobban alakult az év utolsó napja, az állattartók talán kezdenek végre tudatosabban gondoskodni kedvenceikről.