szerző:
hvg.hu

Gábor György levezette, milyen lehet a kunyerálásból következő új világ. Röviden: csodás.

Megihlette Gábor György vallásfilozófust, az MTA Filozófiai Kutatóintézetének tudományos főmunkatársát, hogy Orbán Viktor miniszterelnök-pártelnök a fideszes szavazóktól kér pénzt a Soros-terv elleni küzdelemre, illetve hogy "Magyarország magyar maradhasson."

A Facebook oldalán azt írta, Orbán tarhálásba, azaz koldulásba kezdett.

"Szóval akkor a Fideszben mostantól fogva egy Orbán Viktor vezette koldulórendet tisztelhetünk."

Szerinte ez eddig jó hír, ahogy az is remek, hogy a Fidesz, mint "koldulórend a szegénységet legszigorúbban vállaló és gyakorló renddé válik."

Tovább víve a gondolatmenetet azt írja, a tagok kizárólag koldulással gyűjthetik össze a megélhetésükhöz szükséges összegeket, aztán a tagok kemény önmegtartóztatásban élnek.

"Speciel ezt az állandó önmegtagadást jól ismerjük, s gyakorta megtapasztalhattuk már eddig is."

Odáig jut, hogy az összegyűjtött vagyonuk nagy részét szét kell osztani a szegények között.

"Ez is csodás hír, hiszen a Fidesz-rend tagjai elszegényednek, ámde az összelopott és most szétosztásra kerülő vagyonuk révén egy csapásra megszűnik a szegénység Magyarországon."

Élcelődik azon, hogy a koldulórend tagjainak legfontosabb erénye az igénytelenség, bár "egyfajta igénytelenséget, mind szellemi, mind kulturális, mind intellektuális szempontból már volt alkalmunk megtapasztalni köreikben", mostantól az igénytelenség a világi javakról való lemondást, a szolidaritást jelenti majd.

"S ha még hozzátesszük, hogy az igénytelenség társerénye a mértéktartás, az alázat, a türelem, az igazságosság és a jóság, s legfőképp a hatalom alkalmazásáról való tudatos, a Szentlélekre támaszkodó lemondás, akkor, drága honfitársaim, bizony mondom néktek, egy pompás évnek nézünk elibe!"

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!