szerző:
hvg.hu

Újabb részletek derült ki a január 1-jén, Szegeden történt gyilkosságról. Az ügyészség oldalán írtak szerint a férfi több alkalommal fejen ütötte barátnőjét és fojtogatta is. Miután a lány meghalt, öngyilkos akart lenni, de később meggondolta magát.

A Csongrád Megyei Főügyészség szerdán indítványozta, hogy a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója rendelje el a Szeged, Szatymazi utcai gyilkosság elkövetőjének előzetes letartóztatását – közölte az ügyészség honlapja.

A megalapozott gyanú szerint a férfi január 1-jén a délelőtti órákban Szegeden, egy Szatymazi utcai lakás szobájában több alkalommal fejen ütötte barátnőjét, majd a sértett fejét falba verte, a nyakát pedig két kézzel leszorította. A bántalmazások következtében a sértett a helyszínen meghalt. A gyanúsított ezt követően öngyilkosságot kísérelt meg, ereit felvágta, azonban rövid idő múlva meggondolta magát, becsöngetett szomszédba, majd riasztotta a mentőket, valamint rendőrt hívott.

A magyar-szerb állampolgárságú, életvitelszerűen Szerbiában élő férfit a nyomozó hatóság emberölés megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként – közölték.

A főügyészség a gyanúsított előzetes letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére a szökés, elrejtőzés veszélye miatt tett indítványt a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója felé. Az ügyben ma fognak döntést hozni.

A nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett.