szerző:
hvg.hu

Több ombudsman szerint is jogellenes a komáromi iskola szégyenfala, és a tanároknak sem tetszik a megszégyenítő gyakorlat. Az iskolát felügyelő hivatal szerint többet nem lesznek rajta személyes adatok.

Jogellenesnek látja az oktatási jogok biztosa, Aáry-Tamás Lajos, hogy a Tatabányai Szakképzési Centrum által fenntartott komáromi szakgimáziumban a bejárati ajtóval szemben kiteszik a megrovásban részesült diákok nevét. Az RTL Klub Híradójának egy tanár is nyilatkozott, aki szerint bár a dicséretet kapó diákok neve is felkerül a táblára, az oktatóknak nem tetszik a rendszer. Az ombudsman szerint a megrovás a diák személyes adatának minősül, amit csak a megfelelő körben lehet megosztani, és ez az elv sérül az iskolai gyakorlattal. Az iskolát felügyelő Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal, amelyhez az iskola tartozik állítja, ez nem szégyenfal, ugyanakkor a jövőben a tanulók személyes adatai nem lesznek fenn rajta.

Korábban az adatvédelmi biztos is kijelentette, hogy a szégyenfal jogellenes.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!