szerző:
hvg.hu

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete megkezdte a felkészülést a munkabeszüntetésre.

Az érdekképviselet január 12-re és 15-re tervez sztrájkot az önkormányzati hivatalokban, az erről szóló felhívást kedden tették közzé – írja az Mfor.

Az MKKSZ – amely saját adatai szerint 200 ezer közszolgálati dolgozó érdekeit képviseli – azt állítja, hogy tagjai kimaradtak a bérrendezésekből, a fizetésük tíz éve változatlan. A szakszervezet azért folyamodna a munkabeszüntetéshez, mert két tárgyalási forduló után a kormány ajánlat nélkül visszavonult.

Azt is jelezték: ha most vasárnap lenne az országgyűlési választás, sok helyen meg sem lehetne tartani a voksolást, olyan súlyos a szakemberhiány az alacsony bérek miatt.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!