szerző:
hvg.hu

Kamu profilokról küldözgette nekik a súlyosan szeméremsértő képeket és videókat.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség két rendbeli gyermekpornográfia bűntette miatt emelt vádat egy fiatallal szemben, aki 2016-ban az interneten találomra kiválasztott kislányokat zaklatott szexuális céllal, legalább 23 esetben.

Az elkövetéskor 16 éves fiú két néven is létrehozott magának profilt, ezeken keresztül súlyosan szeméremsértő fényképeket és videókat továbbított – többek között saját magáról is. Az egyik profilon keresztül férfinevet használt, a másikon nőit. Utóbbi használatakor önmagát is lánynak adta ki, hogy a kislányok bizalmába férkőzzön.

A 9 és 14 év közötti lányoknak küldött üzenetek – a fényképeken, videókon túl – kifejezetten durva, vulgáris hangnemet tartalmaztak. Ezekben a kislányokat szexuális cselekmény elvégzésére, azok rögzítésére és továbbküldésére próbálta rávenni.

Az elkövetett bűncselekmények miatt a vádlottal szemben 7 és fél évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!