szerző:
MTI / hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Együtt szerint gyanús, honnan tudta az Állami Számvevőszék, hogy ki párttag, és ki nem. Az adatvédelmi hatóság elnöke vizsgálja az ügyet, az ÁSZ szerint ők minden szabályt betartottak.

Az Állami Számvevőszék az ellenőrzései során mindenben betartja a rá vonatkozó adatvédelmi és adatkezelési előírásokat, és visszautasít minden ezzel kapcsolatos valótlan állítást – közölte a szervezet. Figyelmeztette az Együttet, hogy ne terjesszenek valótlanságokat, és ne rágalmazzák őket.

Azt mondták, az Együtt által átadott adatok alapján végezték az ellenőrzést.

Az Együtt szerint olyan miatt is megbüntették őket, amiről a párt szerint az ÁSZ nem is tudhat, vagyis arról, hogy ki párttag, és ki nem. 62 ezer forintot tagdíj helyett adományként könyvelték, ezért büntetést kaptak. Az ügyet vizsgálja a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!