szerző:
hvg.hu

A helyieket kikészíti a zaj. A BKV kézzel keneti a síneket, mert az automata megoldásra kiírt pályázatukra senki sem jelentkezett.

Tavaly augusztus után ismét ellátogatott az RTL Klub Híradójának stábja a XI. kerületbe, ahol továbbra is arra panaszkodnak a villamosvonalak mentén lakók, hogy a szerelvények által keltett rémes zajtól képtelenek pihenni.

A BKV előbb 2016-ra, majd 2017-re ígérte, hogy automata sínkenőket épít a problémás szakaszokra, ám ez pénzhiány miatt meghiúsult. Most azt közölték: idén megépítik.

Még 2016 nyarán a közlekedési cég azt válaszolta a Híradónak, hogy amíg nem szerelik fel az új berendezéseket, a síneket kézzel kenik majd. Ám jelezték, hogy a kánikulában ez sem segít, az extrém hőség elmúlta után várható csak javulás. Ehhez képest a stáb most is több emberrel beszélt, akik azt mondták, továbbra is sikítanak az ablakuk alatt elguruló villamosok.

Az egyik lakó azt mondta, a BKV mindig talál valami kifogást. "Előfordul, hogy az időjárásra hivatkoznak: a nyári melegre, az esős vagy párás őszi napokra…"

Pedig a síneket kenik, továbbra is kézzel. Az RTL Klub megkeresésére most azt válaszolta a BKV, hogy a 2017-re meghirdetett pályázat sikertelen lett, mert a kiírt feladatra nem érkezett ajánlat. Hozzátették: tárgyalnak már beszállítókkal, és remélik, hogy az idén kiírt pályázatuk eredményes lehet.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!