szerző:
hvg.hu

Vasárnap 16 fok is lehet, fagy még éjszaka sem valószínű.

Szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a ködfoltok gyors feloszlása után az ország jelentős részén napos, gyengén felhős idő ígérkezik. Egyedül az Északi-középhegység térségében és az Alföld északkeleti tájain marad borult, párás, néhol ködös az idő, jelentéktelen szitálás is ott fordulhat elő. A déli, délnyugati szelet élénk, az Észak-Dunántúlon olykor erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 16 fok között alakul, de a borult, párás tájakon 5, 7 fok várható.

Vasárnap az ország déli kétharmadán, felén fátyolfelhős, napos idő várható, másutt borult, párás, néhol tartósan ködös helyek is lesznek. Legfeljebb a ködös helyeken fordulhat elő szitálás. A déli szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 16 fok között, a borult, ködös helyeken 7, 8 fok körül várható.

Hétfőn az Északi-középhegység térségében és az Észak-Dunántúlon borult, párás, néhol tartósan ködös helyek is lesznek, máshol a zömmel szakadozott magas szintű felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Legfeljebb a ködös tájakon lehet szitálás. A keleties szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között várható.