szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 24.hu információja szerint az MSZP országos elnöksége egyetértett azzal, hogy Bangóné Borbély Ildikó induljon az áprilisi parlamenti választáson a fideszes Németh Szilárddal szemben.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

A Csepelt és Soroksárt magába foglaló fővárosi 17. választókerület a szocialisták és a DK osztozkodásában az MSZP-nek jutott. A többi ellenzéki párt ugyanakkor nem biztos, hogy örül ennek a fordulatnak, hiszen a kerületben eddig az Együtt politikusa, Szabó Szabolcs volt a képviselő.

Szabó tavaly november végén a 21ora.hu portálnak azt nyilatkozta, hogy „a csepeliek és soroksáriak most is kormányváltást akarnak, valamint normális, emberi hangon beszélő képviselőt”, és „Németh 2018-ban is úgy fog járni, mint 2014-ben, amikor a demokratikus ellenzéki pártok közös munkájával le tudtuk győzni”.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Szabó és Bangóné esetleges párviadalában ki győz, illetve hogy az ellenzék netán több jelölttel könnyíti meg a Fidesz dolgát.

Az év végi pénzosztásban a kormány mindenesetre igyekezett megalapozni Németh Szilárd győzelmét: egy csepeli gimnázium felújítására 5 milliárd forintot ítéltek meg, egymilliárdot kap a soroksári rendőrség, és több száz millió forint az egyik helyi templomnak is jutott.

Bangóné csatasorba állítását viszont a 24.hu úgy ítéli meg, hogy számos vidám pillanatot ígér, miután Németh Szilárd szemében Bangóné maga az Ördög felesége. Az elmúlt időszakban a közösségi médiában is rendszeresen szópárbajt vívtak egymással.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.