szerző:
hvg.hu

Főleg nyugaton maradhat meg tartósabban a köd, máshol kisüt majd a nap.

Hétfő reggelre sokfelé képződhet pára, köd, mely napközben leginkább nyugaton maradhat meg tartósabban.

Napközben változóan-erősen felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb szűrt napos időszakokra a tartósan ködös nyugati tájak kivételével mindenhol számíthatunk. Csapadék nem valószínű. A keleties szél északon néhol megélénkülhet.

Hajnalban 2-8, délután 7-13 fokot mérhetünk.

Kedden erősen felhős lesz az ég, inkább csak rövid szűrt napos időszakok lehetnek. Délutántól nyugaton eső, zápor előfordulhat. Reggel még főként a Dunántúlon és az Alföld déli részén lehet párás, ködös a levegő, napközben legfeljebb a nyugati határszélen. Többfelé feltámad a keleti-délkeleti szél. A hajnali 0, +7 fokot követően délután 7-12 fokot mérhetünk.

Hétfőn is elkerülik a frontok térségünket, csendes időben lesz részünk. Reggel azonban többfelé párássá, ködössé válhat a levegő, a nyirkos időben elsősorban a kopásos eredetű ízületi panaszok erősödhetnek fel. A napos tájakon és időszakokban különösen ajánlott a természetes fényben tölteni az időt, a napfény hatására a bőrben D-vitamin is képződik, javul a hangulat, a közérzet, ezzel együtt pedig a szellemi teljesítőképesség is. A hűvösebb, nyirkosabb tájakon továbbra is nagy lesz a megfázás veszélye, ezért öltözködjünk melegen, rétegesen! Érdemes C-vitaminban gazdag, egészséges ételeket fogyasztani.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!