szerző:
MTI / hvg.hu

Elkezdik építeni az új Néprajzi Múzeumot.

Elkezdték felszedni a burkolatot a Liget Budapest Projektben megvalósuló új Néprajzi Múzeum építési területén, a Városliget melletti Ötvenhatosok terén. A kockaköves burkolatot elvileg még az ötvenes évek elején rakták le a térre, annak kialakításakor.

©

A nemzetközi építészeti tervpályázaton győztes magyar Napur Architect építésziroda által tervezett új múzeumépület építése a korábban parkolónak használt területen ezzel megkezdődött, az épület elvileg ilyen lesz:

©
©

A Városliget Zrt. már 2017 decembere óta dolgozik a helyszínen, a Ligetvédők vitatják az építési engedély jogszerűségét.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!