szerző:
hvg.hu

"Nagyon büszke vagyok arra, hogy mindig, minden körülmények között megtartotta becsületét, egyenes gerincét" – írta apjáról a Momentum elnöke.

Mint arról beszámoltunk, távozott az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) éléről a Momentum elnökének apja, idősebb Fekete-Győr András, akinek egyébként 2020-ig szólt volna a megbízatása.

Ifjabb Fekete-Győr András a Facebookon egy apjával közös fényképpel állt ki apja mellett, akiről azt írta, 25 éven keresztül dolgozott az Országos Betétbiztosítási Alap egyik alapítójaként, majd vezetőjeként a magyar betétesek védelméért, és számos pénzintézeti csődöt követő kártalanítást vezényelt le, illetve nemzetközi mércével meghatározó, szakmai trendet diktáló intézetet épített fel.

"2010 óta töltötte be az OBA ügyvezető igazgatói tisztségét. 2015-ben kapott megbízatása pedig 2020-ig, nyugdíjkorhatára eléréséig szólt. A munkaviszonyával összefüggésben sem ő, sem én nem kívánunk nyilatkozni" – írta a Momentum elnöke, aki hozzátette, édesapja életében már-már túl nagy szerepet töltött be az OBA, gyerekkorában későn ért haza, de ettől függetlenül "rettenetesen büszke" arra a munkára, amit apja végzett.

"Nagyon büszke vagyok arra, hogy mindig, minden körülmények között megtartotta becsületét, egyenes gerincét. Édesanyámmal együtt megtanítottak arra, hogy a tanulás, az idegen nyelvek ismerete és a munka az, ami előrevisz. Mindig is a poroszos iskolát képviselte: egyenes gerinc, megbízhatóság, teljesítmény" – írja apjáról Fekete-Győr András, aki megjegyzi, bár politikai kérdésekben már másként látják a világot, de a NOlimpia óta az apja is nagyon büszke arra, hogy micsoda eredmények és munka áll a Momentum mögött.

"A családommal nagyon szorítunk azért, hogy mihamarabb munkát találjon. Remélem, itthon" – írja Fekete-Győr András.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Tamás Gáspár Miklós Itthon

TGM: A kor falára

Leváltották tisztségéből a Momentum elnökének édesapját. Lecke ez mindenkinek.