szerző:
hvg.hu

Már nem idősebb Fekete-Győr András az OBA ügyvezető igazgatója, 2018. január 1-jétől Kómár András tölti be a pozíciót.

Az Index azt írja, hogy az idősebbik „Fegyőr” – apának, fiának is ez a beceneve munkahelyén, de csak rövidítés, nem a vezetési stílusra utal – nem önszántából távozott, de márciusig még marad a szervezetnél. A lap szerint az OBA vezetője népszerű vezető volt, valódi intézmény, hiszen a hazai betétbiztosítási szervezet alapítása óta, 1993-tól volt az Országos Betétbiztosítási Alap ügyvezető-helyettese, 2010-től, a második Fidesz-kormány felállása után lett első számú vezető.

A váltásról szóló közleményben kiemelik, hogy Fekete-Győr András sokat tett az OBA nemzetközi elismertségének növeléséért, ugyanakkor belső források úgy tudják, a váltás nagyon hirtelenre sikeredett, és nem saját akaratból történt.

Kómár fiatal MNB-s szakember, 2004-ben szerzett jogi diplomát a Pázmányon, 2008-ban pedig közgazdaságit a Corvinuson. Jó szakembernek tartják, a bankszanálások nagy szakértőjének, aki 2017 eleje óta már tagja volt az OBA igazgatótanácsának.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!