szerző:
hvg.hu

Párás, ködös napok érkeznek, közben folyamatosan hűl majd le a levegő. Hétvégére már fagyos időt ígér az előrejelzés, és lesznek olyan helyek, ahol napközben sem megy 0 fok fölé a hőmérséklet.

Szerda reggel borongós, párás, helyenként ködös időre ébredhetünk, a Dunántúlon és a főváros térségében kisebb eső is kialakulhat. A szél általában gyenge, mérsékelt marad, de a Dunántúl északi felén élénk lökések is előfordulhatnak.

Napközben is borongós, szürke idő várható, esőre elsősorban a Dunántúlon és helyenként északon számíthatunk. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul, éjszaka 0, -5 fokig hűl le a levegő.

Csütörtök reggel szintén borongós, párás, szürke időre van kilátás. A Dunántúlon többfelé, valamint helyenként északon gyenge eső is előfordulhat. Gyenge marad a szél, és továbbra 4, 10 fok körül alakul a nappali csúcs – derül ki az Időképről.

Szerdán gyenge kettősfronti hatásra számíthatnak az érzékenyek: a sokfelé szürke, borongós időben tovább romolhat a közérzet, enyhe migrénes panaszok is előfordulhatnak. A frontérzékenyeknél vérnyomás-problémák, szédülés, rosszullét is jelentkezhet.

Az előrejelzés szerint lehűlés közeleg, a hét második felében folyamatosan csökken a nappali hőmérséklet. A hétvégén folytatódik a lehűlés, vasárnap hajnalban már országszerte fagyhat, és napközben is csak -2 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk. A feltámadó szélben helyenként hószállingózás, átmeneti gyenge havazás is előfordulhat, de szombaton kezdetben még eső, havas eső lehet a csapadék formája.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!