szerző:
hvg.hu

A párt egy car sharing technológián alapuló fejlesztéssel segítene abban, hogy a külföldön élő magyarok könnyebben jussanak el az illetékes követségek szavazóurnáihoz.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A Momentum informatikusaiból álló csapat már teszteli azt az alkalmazást, amely kifejezetten az április 8-i választások idején jelenthet hathatós segítséget a külföldön élő magyarok számára. A párt lényegében telekocsikkal juttatná el a voksolni vágyókat az adott konzulátus, illetve a követség szavazóurnájához - írta a Zoom.hu.

A portál meg is kérdezte erről a Momentumot, ahol elismerték, hogy terveznek ilyen alkalmazást.

A Zoom.hu azt írja: azok például, akik távolabbról mennének Londonba szavazni, felajánlhatnák a kocsijukban lévő szabad helyeket másoknak. De arra is lehetőség lenne, hogy a költségeken faragni kívánók jelezzék, hogy be szeretnének ülni valaki autójába a választások napján.

Hajnal Miklós szóvivő hozzátette, nem biztos, hogy ezt végül saját applikációval oldják meg, hanem megnézik, hogy van-e más, használható megoldás.

Hajnal emlékeztetett, korábban egy aloldalt is indítottak, amely a külföldi magyarok szavazási lehetőségeivel foglalkozik.

„Már informáljuk a Nyugat-Európában élő magyarokat, ezen az oldalon meg is tudják nézni, hogy hol tudnak szavazni. A cél az lenne, hogy el is juttassuk őket a szavazóurnákhoz” – mondta a szóvivő.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!