szerző:
hvg.hu

A párt egy car sharing technológián alapuló fejlesztéssel segítene abban, hogy a külföldön élő magyarok könnyebben jussanak el az illetékes követségek szavazóurnáihoz.

A Momentum informatikusaiból álló csapat már teszteli azt az alkalmazást, amely kifejezetten az április 8-i választások idején jelenthet hathatós segítséget a külföldön élő magyarok számára. A párt lényegében telekocsikkal juttatná el a voksolni vágyókat az adott konzulátus, illetve a követség szavazóurnájához - írta a Zoom.hu.

A portál meg is kérdezte erről a Momentumot, ahol elismerték, hogy terveznek ilyen alkalmazást.

A Zoom.hu azt írja: azok például, akik távolabbról mennének Londonba szavazni, felajánlhatnák a kocsijukban lévő szabad helyeket másoknak. De arra is lehetőség lenne, hogy a költségeken faragni kívánók jelezzék, hogy be szeretnének ülni valaki autójába a választások napján.

Hajnal Miklós szóvivő hozzátette, nem biztos, hogy ezt végül saját applikációval oldják meg, hanem megnézik, hogy van-e más, használható megoldás.

Hajnal emlékeztetett, korábban egy aloldalt is indítottak, amely a külföldi magyarok szavazási lehetőségeivel foglalkozik.

„Már informáljuk a Nyugat-Európában élő magyarokat, ezen az oldalon meg is tudják nézni, hogy hol tudnak szavazni. A cél az lenne, hogy el is juttassuk őket a szavazóurnákhoz” – mondta a szóvivő.