szerző:
hvg.hu

A terjedelmes listáról úgy tudni, hogy azt nem a nagyvállalkozó állította össze, másvalaki(k) magánakciójáról lehet szó.

"Ilyen gazdagok vagyunk" címmel ragasztott ki valaki terjedelmes listát Simicska Lajos egyik veszprémi hirdetőoszlopára, hosszan sorolva a kormány szerinte felesleges kiadásait - hangzott el az RTL Híradó csütörtök esti adásában.

A kiragasztott, piros betűkkel írt listáról az RTL úgy tudja, azt nem a nagyvállalkozó írta.

Az elkövető vagy elkövetők olyan tételeket írtak fel egyébként, mint az MTK stadion, a felcsúti kisvasút, vagy a közmédia 2015. évi működési költsége. A lista mellé odaragaszották Ovádi Péter fideszes választó kerületi elnök karácsonyi üdvözlőjét, de azt később leszakították.

A listáról fotók is készültek, azok először Kész Zoltán független országgyűlési képviselő Facebook oldalán jelentek meg - mondták a műsorban.

Az RTL Híradójában elhangzottak szerint a Fidesznek szánt üzenet megosztotta a veszprémieket.

"Túl sok a tolvaj" - mondta egy járókelő, majd hozzátette: szerinte az egészségügyre kellene költeni, utalva a listára. Egy másik férfi Orbán munkásságát méltatta, példaként említve a lengyelekkel való összefogást.

A Fidesz frakcióvezetője szerint az üzenetből is látszik, hogy már megkezdődött a kampány.

"A választási kampány, ha jogi értelemben még nem is, de egyébként már megkezdődött, nyilván ez is annak része" - mondta Gulyás Gergely.

Mint ismeretes, nem ez az első alkalom, hogy Simicska hirdetőoszlopát üzenetváltásra használják. Többet legutóbb maga a tulajdonos használt sajátos kommunikációjára, mikor öt saját plakáthelyére is azt írta fel: "Orbán egy geci".

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!