szerző:
hvg.hu

A fenntartó tankerületi központ szerint a csőből úgynevezett kondenzvíz folyik, ami nem fertőzésveszélyes. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakember szerint viszont az is elfogadhatatlan megoldás. A tisztiorvosi szolgálat azonnali vizsgálatot indított az iskolában.

Egy XVII. kerületi általános iskola egyik mosdójába olyan csövet vezettek a kézmosóhoz, amiből folyamatosan valamilyen folyadék csöpög. A gyerekeknek itt kell kezet mosniuk, ha kijönnek a mosdóból – számolt be a csütörtöki RTL Híradó.

Egy néző készített videót a vastag csőről, ami a plafonon át fut a falig, majd onnan lefelé a mosdókagylóig. A furcsa megoldás a földszinti fiú WC-ben van. A csövet a mennyezeten szigetelőszalaggal rögzítették egy másikhoz.

Az RTL Híradó stábját nem engedték be forgatni az épületbe. Az igazgatónő telefonon annyit mondott: a cső már régóta ott van. A belőle kicsepegő folyadék egyébként sárga foltot hagyott a mosdókagylón.

Az iskola fenntartója, a kelet-pesti tankerületi központ azt közölte: egy kondenzációs víz levezetésére alkalmas cső látható, és fertőzésveszély nincs.

Az RTL Híradónak telefonon nyilatkozó epidemiológus, Böröcz Karolina viszont azt mondta: közegészségügyi szempontból nem megengedhető, hogy a mosdóban bármilyen vizet, akár kondenzvizet elvezessenek. Szomorú, hogy a felvételen szappan sem látható – tette hozzá.

Az RTL Klub kereste az ügyben a tisztiorvosi szolgálatot is. A Fővárosi Kormányhivataltól azt közölték: az RTL Magyarország megkeresését közérdekű bejelentésnek tekintik, és azonnal, soron kívüli vizsgálatot indítanak az ügyben, melynek eredményéről írásban adnak majd tájékoztatást.

A válasz csütörtök délután meg is érkezett. Közölték: a szakemberek megvizsgálták a mosdót, tényleg kondenzvíz folyik a kagylóba. Az iskolát kötelezték a cső eltávolítására, és intézkedni kell a szabályszerű műszaki megoldásról. Ennek megvalósítását a hatóság ellenőrzi majd.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!