szerző:
hvg.hu

Hihetetlennek tűnő történetről számol be a megyei napilap online kiadása: angol nyelven írt valaki levelet a Mikulásnak, amit aztán léggömbbel próbált meg eljuttatni a címzetthez. Többen azt gondolják, hogy az amerikai kisfiú, Patrick valahol Európában üdülhetett a levél írásakor, a lufi pedig így juthatott el egészen a Viharsarokba.

Több ezren megosztották már azt a bejegyzést, ami egy Patrick nevű kisfiú angolul írt karácsonyi jókívánságaival foglalkozik. A Beol.hu által is szemlézett történet szerint a fiú egy léggömbre ragasztotta a feltehetően a Mikulásnak írt levelét, legalábbis a lufi megtalálói ezt gyanítják, már csak a listán szereplő tételek miatt is: egy játékzongora és Amerika Kapitány is kiolvasható belőle.

A lapnak nyilatkozók azt mondták, a levél egy lila lufival érkezett, arra volt rákötve a pici papírocska. Az USA-beli szálat abból gyanítják, hogy a léggömb vonalkódja éppen amerikai eredetű, de ez nyilván nem bizonyíték erejű - írják a cikkben.

A lufit január 6-án, Békésen találták meg. Először a lucernatábla közepén figyeltek fel rá, de akkor még nem tudták, mi az, csak miután a szél másnapra a föld szélére fújta.

A Facebookon viharos gyorsasággal terjedő bejegyzés alatti hozzászólások szerint ha a fiú amerikai is, a levél feladásakor valahol Európában tartózkodhatott, valószínűleg családjával üdülhetett valamelyik nagyvárosban, s a lufi így juthatott el később a megye névadó településére. Feltéve, ha valóban arról van szó, amit a bejegyzés alapján csakis sejteni lehet.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.