szerző:
hvg.hu

Az anya a bíróságon tagadta, hogy ellenezte volna az oltást.

Megkezdődött az oltáskritikusok szövetsége egykori vezetője és feleségének pere a Budapest Környéki Törvényszéken - számolt be az RTL Klub Híradója.

A házaspárt szándékos emberöléssel vádolják, mert a vád szerint hathetes kisfiuk azért halt meg öt éve, mert nem engedték neki beadni a születéskor kötelező K-vitamint. 

A kisbaba másfél hónappal később rosszul lett, sugárban hányt, de a szülők a vád szerint nem hívtak hozzá orvost, az apa megtiltotta azt, csak késő este hívták ki az ügyeletet a gyerekhez, de ekkor is akadályozták az orvosi ellátást, valamint azt is, hogy a mentő kórházba vigye a babát.

A gyereket végül mégis elvitte a mentő, de egy héttel később a kórházban meghalt, a vádirat szerint a vitaminhiány miatti vérzékenységtől agyvérzést kapott. 

A nő tagadta a bíróságon, hogy akadályozták volna az orvosi ellátást, sőt, azt állította, hogy nem ellenezték a K-vitamin beadását sem, szerinte a bába és az orvos nem mondta, hogy szükség lenne rá, ennek azonban az orvos ellentmondott. 

A per márciusban folytatódik.  

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!