szerző:
hvg.hu

Kirekesztés – ezzel a szóval jellemzi a MOMA elnöke az MSZP és a DK magatartását a demokratikus ellenzéki szövetség tárgyában.

Ugyanis a pártelnök Bokros szerint csütörtökön lehullott a DK álarca. „Négy hónapi hitegetés, sőt hazudozás után a DK elnöke végre bevallotta: nem akarnak megállapodni a Modern Magyarország Mozgalommal.” Azt mondta, szeptember elején még Gyurcsány sürgette a megállapodást.

Mi változott azóta? Semmi. Szándéka hamis volt, átvert bennünket. Kirajzolódik végre, hogy mit akarnak és mit nem akarnak a baloldal magukat nagynak képzelő pártjai.

Szerinte a cél az, hogy lekaszálják a kis pártokat, erről szól az Együtt kirekesztése is. A nagyok szerinte csak pénzt akarnak, „a megélhetési politikusok túlélési stratégiájának ez elengedhetetlen része. Ha nem ülnek a parlamentben, akkor ugyanis munkanélküliek lesznek.” És ezzel együtt nem akarnak rendszerváltást és demokratikus ellenzéki szövetségkötést.

„A Modern Magyarország Mozgalom keserűen veszi tudomásul, hogy a jelenlegi baloldallal nem lehet helyreállítani a demokráciát, nem lehet leváltani az önkényuralmat.” Bejelentette, indulnak a 2018-as választáson.

(Bokros Lajos / Facebook)