szerző:
hvg.hu

A férfit őrizetbe vették, az engedély nélkül tartott gáz-riasztó pisztolyt pedig lefoglalták a rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon egy nő tett bejelentés csütörtökön 14 óra 36 perckor, miszerint sógora mátranováki családi házuk udvarán egy fegyverrel több lövést adott le – írja a rendőrség honlapja, a police.hu.

A rendőrök a helyszínen elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 24 éves helyi lakost, aki a rendőrök felszólítására a nála lévő fegyvert átadta, amit a hatóságok lefoglaltak.

Úgy tudni, hogy a férfi a bejelentést megelőzően az engedély nélkül tartott gáz-riasztó pisztollyal, a bejelentő családi házának udvarán, több alkalommal a levegőbe lőtt, majd miután a hazaérkező testvére felszólította őt, hogy cselekményét fejezze be, a 24 éves férfi ezután fenyegetőzni kezdett.

A bűncselekmény következtében nem sérült meg senki.

A férfit a rendőrök a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságra előállították és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!