szerző:
hvg.hu

A férfit őrizetbe vették, az engedély nélkül tartott gáz-riasztó pisztolyt pedig lefoglalták a rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon egy nő tett bejelentés csütörtökön 14 óra 36 perckor, miszerint sógora mátranováki családi házuk udvarán egy fegyverrel több lövést adott le – írja a rendőrség honlapja, a police.hu.

A rendőrök a helyszínen elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 24 éves helyi lakost, aki a rendőrök felszólítására a nála lévő fegyvert átadta, amit a hatóságok lefoglaltak.

Úgy tudni, hogy a férfi a bejelentést megelőzően az engedély nélkül tartott gáz-riasztó pisztollyal, a bejelentő családi házának udvarán, több alkalommal a levegőbe lőtt, majd miután a hazaérkező testvére felszólította őt, hogy cselekményét fejezze be, a 24 éves férfi ezután fenyegetőzni kezdett.

A bűncselekmény következtében nem sérült meg senki.

A férfit a rendőrök a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságra előállították és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!