szerző:
hvg.hu

Tarlós István szerint főpolgármesteri rangjának köszönhetően, illetve azért sem kell részt vennie egy ilyen eseményen, mert nem tagja a Fidesznek. És ezért is szokott beszólni embereknek.

Szokásos pénteki sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármester újságírói kérdésre elmagyarázta, miért nem vett részt a Soros György-ellenes konferencián, melyet Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke a pénteki napra szervezett.

Tarlós István úgy fogalmazott, ő még soha nem tapasztalt olyat, hogy a Fidesz amiatt direkt vagy indirekt módon bármelyik polgármesterét is szankcionálta volna, mert személyesen nem vett részt egy ehhez hasonló szerveződésen. Tarlós elmondása szerint annak ellenére, hogy közösséget vállal a fideszes gondolkodói körrel, ő maga nem tagja a pártnak, ezért is megteheti tehát, hogy nem vesz részt egy fideszes polgármestereket tömörítő eseményen.

Tarlós István szerint a miniszteri ranggal megegyező főpolgármesteri tisztsége miatt is nagyobb önállóságot mutathat bizonyos ügyekben, sőt azt mondta, az egyébként sokszor izzadságszagúan erőltetett propaganda ellenére ő jónéhányszor beszólt már különböző embereknek.

Az Index közölte a főpolgármester levelét is, melyet a konferenciára írt – ebben egyébként egyetértését fejezte ki az esemény célkitűzéseivel. Tarlós azt írja, az EU egyes vezetői több tagállam és a magyar lakosság akaratának ellenére, nehezen értelmezhető indokok alapján bevándorlók extrém tömegét akarja betelepíteni, többek között Magyarországra is. Összehangolt, kivülről szervezett akaratérvényesítési esetről van szó, amiben többek között a Soros által alapított szervezetek is részt vesznek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!