szerző:
hvg.hu

Egy-egy társaságról elég csak elhíresztelni, hogy a felcsúti polgármester szemet vetett rá és máris megugrik az árfolyama. A nagyság ára. De a Konzum elnök-vezérigazgatója pontot tett az ügy végére, Jászai Gellért cáfolt.

Az elmúlt hónapokban több tőzsdei céget is hírbe hoztak Mészáros Lőrinccel – talán nem véletlenül, kétszáznál is több cége van –, többek között az EstMedia, a Nutex, az OTT1, a NordTelekom illetve a Futuraqua árfolyamai is kilengtek, miután elkezdett a pletyka, érkezik Mészáros.

Éppen ezért a Világgazdaságban – ami a Mészáros-érdekeltség Mediaworks egyik kiadványa – megszólalt Jászai Gellért, a Konzum elnök-vezérigazgatója, hogy:

a Konzum-csoport, az Opus Global, illetve a tőzsdei társaságok nagy tulajdonosai nem terveznek egyetlen további tőzsdén jegyzett társaságban sem tulajdonrészt szerezni.

Jászai azt azonban elmondta, „az ágazatspecifikus terjeszkedés tovább folytatódik, amelynek keretében olyan akvizíciókra törekednek itthon és a régióban, amelyek jól illeszkednek a már meglévő iparági portfóliókhoz.”

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!