szerző:
hvg.hu

Nem igaz, hogy Gyurcsány Ferenc átverte a Modern Magyarország Mozgalmat – válaszolta a Demokratikus Koalíció szóvivője Bokros Lajosnak.

Ahogy korábban megírtuk, Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom (MOMA) elnöke azt közölte a Facebookon: négy hónap után Gyurcsány, a DK vezetője bevallotta, hogy nem akar velük megállapodni. Bokros szerint Gyurcsányék célja az, hogy elkaszálják a kis pártokat, mert ez a politikusok túlélési stratégiájának elengedhetetlen része.

A MOMA-elnök szavaira a DK szóvivője a Sztárklikken reagált. Mint írta, a pártja ősszel a MOMA-nak és a Szolidaritásnak is választási együttműködési ajánlatot tett, listás befutó helyeket, egyéni jelölési lehetőségeket ajánlott. A Szolidaritás elfogadta mindezt, meg is született a szövetségi megállapodás, a MOMA és Bokros Lajos azonban többkörös tárgyalás és mérlegelés után az elutasítás mellett döntött.

"Furcsa, hogy Bokros Lajos ma – meglehetősen erős jelzőket használva – arról írt, hogy a DK nem akart megállapodást. A valóság ezzel szemben az, hogy Bokros utasította vissza Gyurcsány ajánlatát."

Gréczy úgy látja, hogy álláspontjukat Pusztai Erzsébet hitelesíti egyértelműen, aki néhány napja lemondott a MOMA elnökségi tagságáról, tegnap pedig azt írta a Facebookon, hogy csak olyan pártra szabad szavazni, amelyik eléri az öt százalékot.