szerző:
hvg.hu

Nem sokáig tudott bujkálni a férfi, aki pénteken szökött meg Sopronkőhidáról.

A Készenléti Rendőrség járőrei elfogták a Sopronkőhidai Büntetés-végrehajtási Intézetből megszökött férfit. Mint írták, éjjel fél kettőkor Sopronban találták meg a 37 éves szökött rabot.

A férfi a Sopronkőhidai Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottja volt, péntek délelőtt eddig tisztázatlan körülmények között megszökött. Az is felmerült, hogy az őröktől kapott segítséget. A börtön területén működő gazdasági társaság biztonsági vezetőjét, továbbá három munkáltatási felügyelőt és egy biztonsági felügyelőt azonnali hatállyal felfüggesztettek beosztásukból a szökés miatt.

A férfi és két társa 2012 októberében különös kegyetlenséggel végzett egy kisnánai 78 éves nyugdíjas asszonnyal. A férfi egy rúddal összeverte, majd brutálisan megtaposta az asszonyt, aki koponyaalapi törést, arckoponya- és többszörös bordatörést szenvedett, a traumás sokk és a kivérzés miatt pedig egy óra alatt meghalt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!