szerző:
hvg.hu

Több helyen is havazást várnak szombatra, ez a hó pedig meg is maradhat.

Budapestet és Pest megyét, valamint Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Nógrád és Heves megyét figyelmeztette az Országos Meteorológiai Szolgálat nagyobb havazásra. Ezekre a helyekre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Mint írták, ma észak-északkelet felől egyre inkább síkvidéken is gyenge-mérsékelt intenzitású havas esőbe, hóba vált át a csapadék. A síkvidéken megmaradhat a hó, de a legtöbb helyen két centinél vastagabb hótakaró nem várható. Ezt meghaladó mennyiség az Alföld északi részein, valamint az Alpok lábánál fekvő nyugati határvidéken valószínű. Ezeken a helyeken vasárnap hajnalig 5-7 centis hóréteg is kialakulhat. Vasárnap egyre inkább északnyugat felé halad a csapadékzóna.

A 300 métert meghaladó magasabb részeken - főleg az Északi-középhegység, a Gödöllői-dombság, valamint a Budai hegyek területén és egészen a nyugati határszélen - akár 5-10 cm hóréteg is lehet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!