Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid

Emlékeznek még a ceglédi "migránsokra"? Kiderült, nem átutazó turisták, hanem ott tanuló határőrök. És volt, aki a szálláshelyükön követelte, küldjék haza őket.

Országos hír lett abból, hogy Cegléden többen migránsoknak néztek sötétebb bőrű embereket, akik csak átutazó turisták voltak. A hírt közlő Ceglédi Panoráma is megjárta: nem elég, hogy sokan félreértették és gyűlölködőnek vélték a hírt, még a Facebooknál is feljelentették, amely letiltotta a lap oldalát.

A ceglédi független lap most további információkat szerzett. Nem is átutazó szaúdi turisták voltak a migránsnak nézett emberek, hanem rendőrök és határőrök, akik Cegléden kiképzésen vesznek részt, összesen 12-en. És most három hétig Cegléden is laknak. (Arról, hogy az illetők szaúdi rendőrök, már pénteken írt a Budapest Beacon.)

Egy helyi, amúgy világhírűnek mondott kutyaidomító telephelyen és a szálláshelyükön tanulnak, mondta el egy forrás lapnak, szerinte a világ számos helyéről jönnek ide kutyaidomítást tanulni – a tudást a terrorelhárításra használnák fel.

A szaúdiak állandóan egy csoportban mennek mindenhova, van velük kísérő is. "Nyilván egy kisvárosban elég feltűnő jelenség ekkora tömegben, ahogy együtt mennek kicsit sötétebb bőrű, kisportolt fiatalok.

Különösen, amilyen időket élünk manapság, így nagy szenzációt keltettek."

A kisebb vihar után bementek a helyi rendőrőrsre, és bemutatták az irataikat is. A forrás szerint egyébként a szálláshelyük környékén is volt riadalom, és volt, aki átment, kérvén, küldjék haza a "migránsokat".

Érdeklődtünk a városvezetésnél, hogy tudtak-e a szaúdi rendőrök érkezéséről, azt a választ kaptuk, hogy nem, semmit nem tudtak róla.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!