szerző:
hvg.hu

Egy kolbásztöltő fesztiválon találta meg a Hír Tv, ahol ott volt Pócs János fideszes képviselő is, aki viszont nem akart nyilatkozni.

A Hír Tv a jásziványi kolbásztöltő versenyen találta meg azt az embert, aki ráírta a megölt és megperzselt disznóra, hogy "ő volt a SOROS". A döglött disznóval pózoló emberek képét megosztotta Pócs János fideszes országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán, amiből hatalmas botrány lett, a Bloomberg is címlapon hozta.

Péter András böllér azt mondta, ők nem akartak üzenni ezzel semmit, az erdélyi kisfalvakban nem annyira ismert Soros György, mint Magyarországon.

"Mi vágtuk a disznót, épp az volt a soros" – mondta a böllér, akitől a riporter megkérdezte, jó viccnek tartja-e ezt.

"Ha vicc, akkor plagizáltuk a poént",

ez ugyanis már elhangzott.

©

Azt mondta, újra elkészítené a feliratot, ha a soros disznó kerülne elő. A kolbásztöltő versenyen ott volt Pócs János is, aki továbbra sem akart nyilatkozni disznóügyben. A kép feltöltése után még közlékeny volt, azt mondta, a feliratnak nincs köze Soros Györgyhöz. Lázár János miniszter viszont ízléstelennek és fideszeshez nem méltónak tartotta azt. Nyilatkozta felülírta Pócs magyarázkodását, miután kettős mércét emlegetve azt mondta, "megdöbbentő, hogy a Jobbik rasszizmusán és antiszemitizmusán simán túllépnek, míg más esetben ezen fennakadnak".

Orbán Viktor miniszterelnök korábban azzal ütötte el a Pócs-kérdést, hogy a disznóvágás nem tartozik a kormány hatáskörébe.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Windisch Judit Itthon

Pócs János migránsozós viccét és francia kitüntetését ismerik?

Vasárnap este megkapta az eddigi legkeményebb támadást a fideszes Pócs János, aki világhírűvé vált azzal, hogy egy leölt, Soros-feliratú disznót ábrázoló képet osztott meg a Facebook-oldalán. Szerinte ennek nincs köze Soroshoz, de ezt még Lázár János miniszter sem így értékeli. Felelevenítjük Pócs néhány húzását.