szerző:
hvg.hu

Egy kolbásztöltő fesztiválon találta meg a Hír Tv, ahol ott volt Pócs János fideszes képviselő is, aki viszont nem akart nyilatkozni.

A Hír Tv a jásziványi kolbásztöltő versenyen találta meg azt az embert, aki ráírta a megölt és megperzselt disznóra, hogy "ő volt a SOROS". A döglött disznóval pózoló emberek képét megosztotta Pócs János fideszes országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán, amiből hatalmas botrány lett, a Bloomberg is címlapon hozta.

Péter András böllér azt mondta, ők nem akartak üzenni ezzel semmit, az erdélyi kisfalvakban nem annyira ismert Soros György, mint Magyarországon.

"Mi vágtuk a disznót, épp az volt a soros" – mondta a böllér, akitől a riporter megkérdezte, jó viccnek tartja-e ezt.

"Ha vicc, akkor plagizáltuk a poént",

ez ugyanis már elhangzott.

©

Azt mondta, újra elkészítené a feliratot, ha a soros disznó kerülne elő. A kolbásztöltő versenyen ott volt Pócs János is, aki továbbra sem akart nyilatkozni disznóügyben. A kép feltöltése után még közlékeny volt, azt mondta, a feliratnak nincs köze Soros Györgyhöz. Lázár János miniszter viszont ízléstelennek és fideszeshez nem méltónak tartotta azt. Nyilatkozta felülírta Pócs magyarázkodását, miután kettős mércét emlegetve azt mondta, "megdöbbentő, hogy a Jobbik rasszizmusán és antiszemitizmusán simán túllépnek, míg más esetben ezen fennakadnak".

Orbán Viktor miniszterelnök korábban azzal ütötte el a Pócs-kérdést, hogy a disznóvágás nem tartozik a kormány hatáskörébe.

Windisch Judit Itthon

Pócs János migránsozós viccét és francia kitüntetését ismerik?

Vasárnap este megkapta az eddigi legkeményebb támadást a fideszes Pócs János, aki világhírűvé vált azzal, hogy egy leölt, Soros-feliratú disznót ábrázoló képet osztott meg a Facebook-oldalán. Szerinte ennek nincs köze Soroshoz, de ezt még Lázár János miniszter sem így értékeli. Felelevenítjük Pócs néhány húzását.