szerző:
hvg.hu

Ismét csapadék érkezik kedd hajnaltól, délen és az északi területek egy részében ónos eső formájában.

Hétfő estig délen fordulhat elő gyenge havazás, majd kedd hajnaltól nyugat felől érkezik csapadék, amelynek intenzitása a reggeli órákban növekedhet. Délelőtt délnyugaton, majd délen ónos eső valószínű, amely a hőmérséklet emelkedésével esőbe válhat át. Kisebb valószínűséggel akár a Dunántúl északkeleti részén is van esély ónos eső előfordulására a déli órákban.

Havazásra legtovább az ország északkeleti harmadában számíthatunk, de ennek kiterjedése is csökken és estétől, késő estétől havasesőbe, esőbe válthat át.

Este eközben az Északi-középhegység térségében nyugat felől ismételten kialakulhat ónos eső. Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre Nógrád, Heves, Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Szolnok megyére adott ki citromságra, elsőfokú figyelmeztetést.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!