szerző:
hvg.hu

Az ország több, mint felén ónos eső várható. Egyre több a baleset, vezessenek óvatosan!

Az ország legnagyobb részét eléri ma az ónos eső: az Országos Meteorológiai Szolgálat összesen a nap hátralévő részére 13 megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést. Budapesten és Pest megyében, valamint a teljes Dél-Alföldön és a Közép-Dunántúlon, illetve Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Heves, Tolna, valamint Nógrád megyében van életben a napi figyelmeztetés.

A nap közepén a következő néhány órára érvényes riasztás a Győr-Székesfehérvár-Kecskemét-Gyula sávban van életben.

Később, ahogy melegebb lesz az idő, egyre több helyen várható veszélytelenebb eső. Holnapra Észak-Magyarországra, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyére adhatnak ki figyelmeztetést az ónos eső miatt.

A rendőrség is felhívja a figyelmet a csúszós utakra és a fokozottan óvatos vezetésre, ám ettől függetlenül máris szaporodnak a balesetek országszerte. Vezessenek nagyon óvatosan!

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!