szerző:
hvg.hu

Az ország több, mint felén ónos eső várható. Egyre több a baleset, vezessenek óvatosan!

Az ország legnagyobb részét eléri ma az ónos eső: az Országos Meteorológiai Szolgálat összesen a nap hátralévő részére 13 megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést. Budapesten és Pest megyében, valamint a teljes Dél-Alföldön és a Közép-Dunántúlon, illetve Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Heves, Tolna, valamint Nógrád megyében van életben a napi figyelmeztetés.

A nap közepén a következő néhány órára érvényes riasztás a Győr-Székesfehérvár-Kecskemét-Gyula sávban van életben.

Később, ahogy melegebb lesz az idő, egyre több helyen várható veszélytelenebb eső. Holnapra Észak-Magyarországra, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyére adhatnak ki figyelmeztetést az ónos eső miatt.

A rendőrség is felhívja a figyelmet a csúszós utakra és a fokozottan óvatos vezetésre, ám ettől függetlenül máris szaporodnak a balesetek országszerte. Vezessenek nagyon óvatosan!

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!