szerző:
hvg.hu

A DK elnöke annyira bizakodó volt, hogy szerinte 13-15 százalékot is elérhetnek a választáson.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Az ATV-ben hétfő este azt mondta, most 5-600 ezer szavazójuk van, de lesz ebből 800 ezer is, 13-15 százalékra számít. A decemberi közvélemény-kutatói összegzés szerint a legvalószínűbb listás eredmény a pártnak 8 százalék, tehát ez több mint kincstári optimizmus, de most Gyurcsány az, aki fújja a baloldalon a passzát szelet. Bevallotta, sokan nagy stratégának tartják, de csak annyi a titka, hogy mindig ugyanazt mondja, és nem igazodik a Fideszhez. „Az emberekkel van béke, de a Fidesszel nincs.”

A Bokros-afférról azt mondta, egy „fantasztikus fickónak” tartja őt, de mérhetetlenek, nem veszik fel a Momát a hátukra, mert akkor tíz százalékot kell elérniük, és hát hiába a 13-15 százalékot remél Gyurcsány, de a kockázatot mégsem vállalja. De nemcsak a Bokros-párttal, az Együttel is tárgyalt a DK, ők is messze az öt százaléktól. De nekik azt ajánlották, vállalják a DK–Együtt-listát és a 10 százalékot. De ezt pedig az Együtt nem akarja, ők körzetekben egyezkednének, a fővárost akarják. De DK-s forrásaink a műsor után azt mondták a hvg.hu-nak, hogy a listás visszautasítás után az egyéni körzetes egyeztetések is leálltak. A csepeli történetet azonban nem kommentálta, hogy ki kit indít rá kire, miközben a Fidesz dörzsöli a tenyerét, mert nem akarja szítani a feszültséget.

Úgy fogalmazott, ha a demokratikus oldal nyeri a választásokat, és az MSZP marad a baloldal legnagyobb pártja, akkor megszavaznák miniszterelnöknek Karácsonyt Gergely.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!