szerző:
hvg.hu

A fél országot eléri ma az ónos eső, és holnap sem lesz sokkal jobb a helyzet.

Kilenc megyére adta ki az elsőfokú figyelmeztetést ónos eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. A nap folyamán a teljes Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúlon, valamint Zala, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében várható ónos eső.

A rossz idő először délnyugaton érte el az országot, a következő 1-3 órára szóló riasztás most Zalaegerszegtől Makóig van életben, egész pontosan a teljes Dél-Dunántúlon, Csongrád megyében, valamint néhány járást kivéve Zala és Bács-Kiskun megye szinte teljes területén. Délelőtt növekedhet az eső intenzitása, és megérkezhet az ónos eső a Dunától keletre is. Bács-Kiskun megyében akár fél milliméter ónos eső is az utakra fagyhat.

Északkeleten eközben még havazásra érdemes számítani, de várhatóan nem fog sok hó esni. Estétől aztán ez esőre válthat át, az Északi-középhegységben pedig kialakulhat ónos eső is.

Az OMSZ szerint szerdára az ország nagyobb részén javulhat a helyzet, de öt megyében még aznap is lehet figyelmeztetés az ónos eső miatt: Észak-Magyarországon, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében lesz érdemes nagyon vigyázni az utakon.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!