szerző:
hvg.hu

Alkut kötöttek a rendkívüli parlamenti ülés összehívása érdekében – a Jobbik beáll válaszul az MSZP-s ügyek mögé. Az ülés ettől még simán kurta véget érhet.

Rendkívüli parlamenti ülésre kerülhet sor, ugyanis az MSZP csatlakozik a Jobbik kezdeményezéséhez, ezáltal meglehet a szükséges 40 képviselő aláírása, amely az ülés összehívásához kell, tudta meg az MNO. Ehhez az MSZP azt szabta feltételül, hogy a Jobbik vegye fel napirendre az igazságos és méltányos nyugdíjrendszer kialakításához szükséges javaslataikat, ebbe pedig a cukisodó párt belement. Az LMP, bár a létszám nélküle is megvan, még nem döntötte el, aláírja-e a kezdeményezést.

Persze nagyon sokkal beljebb akkor sincsenek az ellenzéki pártok, ha Kövér összehívja az ülést: ha a Fidesz frakciója nem jelentik meg, az ülés határozatképtelen lesz, és nem tudják elfogadni a napirendet, az ülés véget ér. Ez volt a forgatókönyve a 2017-es augusztusi rendkívüli ülésen is, amely a lex CEU és a devizahitelesek kilakoltatásának megakadályozását célozta.

A kormány közben próbálja kifogni a szelet a témából, már arról beszél Altusz Kristóf elhíresült nyilatkozatával kapcsolatban, hogy a titokban befogadott 1300 menedékkérő a valamilyen nemzetközi védelemben részesült menedékérőket takarta, és a 90 százalékuk már nincs Magyarországon.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!