szerző:
hvg.hu

Rájött a Fidesz, hogy nem tilthatja ki az LMP-s Szél Bernadettet a nemzetbiztonsági bizottság üléséről, ezért inkább azt követeli az LMP-től, hogy mást küldjön a bizottságba. Ha mégis Szél megy, a Fidesz kivonul az ülésről.

"Németh Szilárd országgyűlési képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján világossá tette, hogy a Fidesz egyetlen képviselő jogát sem vitatja a parlamenti bizottságában való részvételre" – áll a Fidesz-frakció közleményében, azaz a Fideszben is nyilvánvaló lett, hogy nem tilthatják ki Szél Bernadettet a nemzetbiztonsági bizottság üléséről.

Tegnap Németh Szilárd még kijelentette: Szél Bernadett és pártja, az LMP Soros György érdekeit szolgálja, ezért az ellenzéki képviselő nem vehet részt egy olyan nemzetbiztonsági bizottsági ülésen, amely a "Soros-tervvel" foglalkozna – ez nem épp arról szól, hogy egy képviselő részvételi jogát sem vitatja a párt. De a Fidesz elfogadhatatlannak tartja, "ha Soros György és szervezetei tevékenységével kapcsolatosan a Soros György által támogatott, migrációt segítő szervezet korábbi programszervezője kap tájékoztatást".

©

"Ezt az ellentmondást az LMP tudja feloldani, ha más tagot jelöl a Nemzetbiztonsági bizottságba", mondja a Fidesz, amely párt tehát arra is jogosultnak érzi magát, hogy az LMP jelölési jogát megkérdőjelezze.

"Máskülönben a Fidesz kockázatosnak tartja e témakör Nemzetbiztonsági bizottságban való megvitatását, ezért e napirendi pont megtárgyalását Szél Bernadett bizottsági tagságának fennálltáig nem támogatja." Ha tehát az LMP nem jelöl mást, a Fidesz nem tárgyalja a Soros-féle napirendi pontot – ezzel viszont leginkább magának tesz rosszat. 

Később Németh Szilárd azt mondta a Pesti Srácoknak, "Szél Bernadett a Soros-birodalom alkalmazottja, fizetett alkalmazottja volt. Aki a Soros-birodalom érdekében hoz meg döntéseket, aki az egész pártot így irányítja, aki az egész LMP-t ennek a Soros-tervnek a megvalósításáért mozgatja, az nem vehet részt a nemzetbiztonsági bizottság ülésén. Ha így lesz, mi kivonulunk." (Lázár János miniszter pedig a sorosista Magyar Helsinki Bizottságnál dolgozott önkéntesként – a szerk.)

"Különösen indokolt a politikai óvatosság azután, hogy Szél Bernadett tavaly olyan személyt javasolt a Nemzetbiztonsági bizottság LMP-s szakértőjének, akinek személyével kapcsolatosan a nemzetbiztonsági átvilágítás során kockázati tényező merült fel" – zárul a Fidesz nyilatkozata.

Az LMP reakcióját várjuk a fideszes újabb felvetésre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!