szerző:
hvg.hu

Egy Guatemalából érkezett banánszállítmányban bújt el a mexikói levelibéka. Története happy enddel végződhet.

Világutazó békát fogtak Miskolcon. A kis mexikói levelibéka tízezer kilométert tett meg egy banánosládába bújva, mire Dél-Amerikából eljutott az őt megtaláló miskolci zöldségeshez. Most a helyi állatkertben van – tudósított a keddi RTL Híradó.

A békát a látogatóktól elzárva tartják a miskolci állatkertben, egy terráriumban.

A miskolci zöldséges, aki megtalálta, először telefonon kereste meg az állatkertet, majd bevitte a békát, amit egy Guatemalából érkezett banánszállítmányban talált kicsomagolás közben.

A béka túlélte a több hetes tengeri utat és a banánszállítás minden kényelmetlenségét.

Ez a faj a dél-amerikai esőerdőkben honos, a banánültetvényeken állítólag sok példánya él, rovarokra vadásznak.

Miskolcon most melegben, magas páratartalom mellett tartják, rovarokkal etetik. Később keresnek neki egy helyet, ahol a fajtársai között lehet. Európában, úgy tűnik, egyelőre csak egy német állatkert jöhet szóba. 

Máskor is történt már hasonló eset: néhány éve egy család hűtőt vásárolt, a csomagolásban pedig egy skorpiót találtak. A skorpió élt, amikor a kartonpapírok közül előkerült, de nem sokkal később elpusztult. Tavaly egy Amerikából érkezett dobozban egy pókot találtak egy Pest megyei bevásárlóközpontban, az kisebb riadalmat okozott, bár kiderült, hogy a csípése nem halálos.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!