szerző:
hvg.hu

Egy Guatemalából érkezett banánszállítmányban bújt el a mexikói levelibéka. Története happy enddel végződhet.

Világutazó békát fogtak Miskolcon. A kis mexikói levelibéka tízezer kilométert tett meg egy banánosládába bújva, mire Dél-Amerikából eljutott az őt megtaláló miskolci zöldségeshez. Most a helyi állatkertben van – tudósított a keddi RTL Híradó.

A békát a látogatóktól elzárva tartják a miskolci állatkertben, egy terráriumban.

A miskolci zöldséges, aki megtalálta, először telefonon kereste meg az állatkertet, majd bevitte a békát, amit egy Guatemalából érkezett banánszállítmányban talált kicsomagolás közben.

A béka túlélte a több hetes tengeri utat és a banánszállítás minden kényelmetlenségét.

Ez a faj a dél-amerikai esőerdőkben honos, a banánültetvényeken állítólag sok példánya él, rovarokra vadásznak.

Miskolcon most melegben, magas páratartalom mellett tartják, rovarokkal etetik. Később keresnek neki egy helyet, ahol a fajtársai között lehet. Európában, úgy tűnik, egyelőre csak egy német állatkert jöhet szóba. 

Máskor is történt már hasonló eset: néhány éve egy család hűtőt vásárolt, a csomagolásban pedig egy skorpiót találtak. A skorpió élt, amikor a kartonpapírok közül előkerült, de nem sokkal később elpusztult. Tavaly egy Amerikából érkezett dobozban egy pókot találtak egy Pest megyei bevásárlóközpontban, az kisebb riadalmat okozott, bár kiderült, hogy a csípése nem halálos.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!