szerző:
hvg.hu

Úgy tűnik, az Állami Számvevőszék épületére kent festék letakarításának költségét nagyon másképpen becsült meg az ÁSZ és Gulyás Mártonék mozgalma.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerint több százezer forintra tehető, de akár a milliós nagyságrendet is elérheti a műemlékvédelmi szakvélemények alapján az a kár, ami a szerdai rongálás során érte az ÁSZ épületét. Az ÁSZ munkatársai a dobálás után nekiláttak a festék gyors eltávolításának, de ez nem sikerült teljesen.

A Közös Ország Mozgalom aktivistái azért festették le narancssárga festékkel a falakat, mert tiltakoztak az ellen, hogy szerintük az intézmény a kormány parancsait teljesíti.

Gulyás Mártonék csütörtökön szerették volna megmutatni, hogy a saját próbálkozás és szakvélemények kérése helyett van olcsóbb megoldás. Hívtak egy ezzel foglalkozó szakértő céget, akik 25 ezer forintért letakarították a vízbázisú festéket a szomszédos, szintén összefestékezett épületről, az ÁSZ-székház melletti étterem faláról.

Ezért a munkáért a cég 25.400 forintot kért el (20 ezer + ÁFA) Gulyás Mártonék szerint, akik jelezték: szándékosan olyan festéket használtak az akcióhoz, ami vízzel eltávolítható. Egyébként ugyanarról az épülettömbről van szó, közvetlenül egymás mellett van az étterem és az ÁSZ, ezért is ronthatták el, és juthatott az étteremhez tartozó falrészre is festék – érveltek.

A Mérce.hu szerint ha figyelembe vesszük, hogy esetleg az ÁSZ épületénél porózusabb a felület, illetve az ÁSZ épületére több jutott a festékből, akkor is felmerül a kérdés, hogy miért ilyen a különbség a két ár között. Az is kérdés, hogy miért kezdték az ÁSZ dolgozói maguk megpróbálni letakarítani a festéket, miért nem hívtak szakembereket.

 

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!