szerző:
hvg.hu

Az elmúlt két évben több nagyobb testű kutyát mérgeztek meg a szőregi városrészben.

A hét elején habzó szájjal, kitágult pupillával talált rá labdadorjára a kertjében Bagó István. A férfi azonnal állatorvost hívott, így sikerült megmenteni a kutyát. A szakember az RTL Klub Híradójának elmondta: bár a mérget nem tudták azonosítani, a tünetek alapján egyértelműen mérgezésre lehet gyanakodni.

A család kertjébe az utcáról nem lehet belátni, így arra gyanakszanak, hogy olyasvalaki próbálta elpusztítani a kutyát, aki ismeri őket. Másfél éven belül ez a második alkalom, hogy mérget dobtak az udvarukra; előző kedvencük, egy kölyök spániel el is pusztult.

A városrészben az elmúlt hét évben egy skót juhásszal, egy dobermannal és egy labradorral is méreg végzett.

A férfi az ügyben feljelentést tett.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!