szerző:
hvg.hu

Újabb tárgyalások zajlottak nemrég a Bora Bora-i esetként ismertté vált házaspár ügyében.

A szexuális bűncselekmény vádjának tárgyalásával folytatódott a Bora Bora-i házaspár története - írja a Vasárnapi Hírek.

A mostani tárgyaláson a bíróság szakértőként meghallgatta Kugler Gyöngyi klinikai és mentálhigiénés felnőtt- és gyermekszakpszichológust.

A szakember megállapította, hogy az apa fizikailag is akadályozza a szülői láthatáskor azt, hogy átadáskor a gyerek az anyjához menjen. Elmondása szerint volt olyan eset, amikor a kisfiút az apa háromszor sétáltatta el a gyerekre váró anya mellett úgy, hogy Noah nem nézhetett rá. Ez egyértelműen traumatizálja a gyereket – mondta.

Noha jelen állás szerint idén újra az anyjához kerülhet a most 9 éves fiú, Magyarországra továbbra sem költözhet, annak ellenére sem, jegyzi meg a lap, hogy az ügyet eddig tárgyaló hét francia bíró megállapította, az anya joggal érzi magát fogolynak.

A lap emlékeztet, a magyar nő és francia állapolgárságú férje Bora Borára utazott, hogy helyrehozzák házasságukat, ám onnan azóta sem térhetett haza sem a nő, sem  gyermeke. Férje - a feleség tudtán kívül -, dátumot és papírokat hamisítva bejelentette őt és a gyereket a szigetre, majd elzárta az anya és a kisfiú útleveleit és minden hivatalos papírjukat.

Hercsel Adél Vélemény

Bora Bora igazi foglya

Médiahekk vagy valódi bántalmazás a Francia-Polinéziában, de a magyar sajtó szeme előtt zajló családi dráma? Ki-ki vérmérséklete, tapasztalatai, arányos férfi- vagy nőgyűlölete, aktuális frusztrációszintje alapján eldöntheti, hogy kinek ad igazat.

hvg.hu Itthon

Vádat emeltek a Bora Bora-ügyben a francia apa ellen

Személyi szabadság megsértésének bűntette és más súlyos bűncselekmények miatt nyújtottak be vádiratot az ellen a francia férfi ellen, aki magyar feleségét évek óta nem engedte haza Bora Boráról, rendszeresen bántalmazta az asszonyt és közös gyermeküket se engedte el.