szerző:
hvg.hu

Újabb tárgyalások zajlottak nemrég a Bora Bora-i esetként ismertté vált házaspár ügyében.

A szexuális bűncselekmény vádjának tárgyalásával folytatódott a Bora Bora-i házaspár története - írja a Vasárnapi Hírek.

A mostani tárgyaláson a bíróság szakértőként meghallgatta Kugler Gyöngyi klinikai és mentálhigiénés felnőtt- és gyermekszakpszichológust.

A szakember megállapította, hogy az apa fizikailag is akadályozza a szülői láthatáskor azt, hogy átadáskor a gyerek az anyjához menjen. Elmondása szerint volt olyan eset, amikor a kisfiút az apa háromszor sétáltatta el a gyerekre váró anya mellett úgy, hogy Noah nem nézhetett rá. Ez egyértelműen traumatizálja a gyereket – mondta.

Noha jelen állás szerint idén újra az anyjához kerülhet a most 9 éves fiú, Magyarországra továbbra sem költözhet, annak ellenére sem, jegyzi meg a lap, hogy az ügyet eddig tárgyaló hét francia bíró megállapította, az anya joggal érzi magát fogolynak.

A lap emlékeztet, a magyar nő és francia állapolgárságú férje Bora Borára utazott, hogy helyrehozzák házasságukat, ám onnan azóta sem térhetett haza sem a nő, sem  gyermeke. Férje - a feleség tudtán kívül -, dátumot és papírokat hamisítva bejelentette őt és a gyereket a szigetre, majd elzárta az anya és a kisfiú útleveleit és minden hivatalos papírjukat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Hercsel Adél Vélemény

Bora Bora igazi foglya

Médiahekk vagy valódi bántalmazás a Francia-Polinéziában, de a magyar sajtó szeme előtt zajló családi dráma? Ki-ki vérmérséklete, tapasztalatai, arányos férfi- vagy nőgyűlölete, aktuális frusztrációszintje alapján eldöntheti, hogy kinek ad igazat.

hvg.hu Itthon

Vádat emeltek a Bora Bora-ügyben a francia apa ellen

Személyi szabadság megsértésének bűntette és más súlyos bűncselekmények miatt nyújtottak be vádiratot az ellen a francia férfi ellen, aki magyar feleségét évek óta nem engedte haza Bora Boráról, rendszeresen bántalmazta az asszonyt és közös gyermeküket se engedte el.